Het stadsbestuur van Herentals wil geen heksenjacht organiseren op foutparkeerders. Dat antwoordt schepen van economie en mobiliteit Jan Michielsen (CD&V) op de vraag van oppositieraadslid Van Thielen (HNM). Van Thielen merkte op dat er vorig jaar door de politie weinig of geen controles waren op foutparkeerders. Omdat heel wat bezoekers geen parkeerticket nemen is het zeker in het centrum volgens Van Thielen moeilijk een plaats te vinden. Van Thielen had zelf de proef op de som genomen en had gedurende 1 maand geen ticket genomen.  Dat gaf hij toe.  Tijdens die maand had hij geen controle gehad. Hij beloofde om eventueel 40 euro te storten in de stadskas...

Volgens Michielsen heeft de politie vorig jaar gedurende 54 dagen gecontroleerd en op die dagen boetes uitgeschreven. Met die 54 dagen controle zit de politie aan zijn maximum.

SMS-parkeren = zonder ticket aan de voorruit

De schepen benadrukte dat het stadsbestuur zeker niet van plan is om een parkeerbedrijf in te schakelen. "Nu riskeren de bezoekers aan Geel of Turnhout al een boete wanneer ze hun parkeertijd met 5' overtreden. Dat willen we in Herentals niet." De schepen voegde er ook aan toe dat heel wat mensen hun parkeerticket betalen per sms. En ook die wagens hebben geen briefje onder de voorruit liggen.